Om Bymarken Förlag

Bymarken Förlag är ett Jönköpingsbaserat bokförlag med visionen att ge ut böcker som passar i alla sorters bokhyllor. Förlaget är familjeägt och drivs av fyra kusiner som alla delar samma passion för litteratur. Drömmen är att genom en enkel process och ett nära samarbete med författaren underlätta för fler skribenter att nå ut med sina verk, utan en massa krånglig byråkrati.

Förutom bokutgivning erbjuder Bymarken Förlag även fristående formgivning, korrektur-, lektörs- och redaktörsläsning och andra textbearbetningstjänster efter överenskommelse.

Historia

Det som i dag är Bymarken Förlag började som en hobbyverksamhet år 2009 när Kristina Simar började korrekturläsa bokmanus och recensera böcker på nätet. Intresset för böcker fick hon när hon som liten ofta var med sin far på hans jobb på antikvariat och det fortsatte sedan växa under hennes bibliotekarieutbildning. Efter en tid med många olika uppdrag startade hon en enskild firma och när dottern Joséphine Simar avslutade sin journalistutbildning 2014 passade de på att tillsammans starta ett handelsbolag. Bymarkens Manus- och Mediakonsulter HB tog under fem års tid emot uppdrag från både etablerade bokförlag och privatpersoner med författardrömmar och har därmed varit delaktiga i hundratals utgivningar.


Under 2018 föddes tankarna på att utveckla företaget och starta ett eget bokförlag, för att på så sätt kunna erbjuda privatkunderna ett fortsatt samarbete och utgivning. Bymarken Förlag gav ut sin första bok under hösten 2019.

Under 2020 genomgick företaget en omorganisering då Kristina valde att trappa ner arbetet och Joséphine tog över verksamheten helt tillsammans med sin syster Caroline Simar och deras kusiner Helen Simar och Nina Simar. De nya ägarna har olika karriärsbakgrunder som tillsammans ska ta företaget framåt. Bolaget Johenica AB driver sedan april 2020 Bymarken Förlag.

Joséphine Simar
Joséphine Simar

Med en kandidatexamen i journalistik och erfarenhet från både radio- och tidningsredaktioner har Joséphine stora kunskaper om språk och berättande i olika former. Hon gav själv ut sin första bok Fångad av djävulens drog, en biografi om elitidrottaren Viktor Bergströms spelmissbruk, under våren 2020. Förutom att bearbeta texter gör hon även formgivning av böcker inför utgivning.

Favoritförfattare: J.K. Rowling och Dan Brown

Nina Simar
Nina Simar

Som utbildad ekonomiassistent och administratör är det Nina som organiserar och planerar allt inför en utgivning. Hon har en bakgrund som arbetsledare inom turism- och servicebranschen och när det kommer till litteratur läser Nina gärna allt från rysare till chick lit och fantasy. En vanlig månad betar hon av flera titlar.

Favoritkaraktär från litteraturen: Severus Snape i Harry Potter-serien

Caroline Simar
Caroline Simar

Efter tio år inom kulturbranschen har Caroline samlat på sig mycket värdefulla kunskaper om kundrelationer och försäljning. Hon är den som har mest kontakt med våra författare och hjälper gärna till att göra din resa hos oss så bra som möjligt. Hon är inte bara språknörd när det gäller det svenska språket, utan behärskar också latinsk och tysk grammatik.

Favoritgenre: Biografier

Helene Simar
Helen Simar

Helen har en kandidatexamen i företagsekonomi med inriktning marknadsföring. Hon är den som strukturerar upp marknadsföringsplaner och ser till att förlagets hemsida och sociala medier hålls uppdaterade. Vid mässor och andra evenemang är det Helen som samordnar och är kontaktperson.

Favoritbok: Allt av Marian Keyes och Sophie Kinsella


Denna sida använder sig av cookies. Genom att fortsätta använda sidan, accepterar du användningen av cookies.