Ny barnbok om vänskap över generationer

Bild på en ny barnbok med en bild på Edvin och mormor som sitter i en soffa tillsammans och poserar för ett foto.

Lagom till läslovet har vi en spännande nyhet i vår bokhylla! Vi släpper nämligen en ny barnbok: ”Mormor och Edvin vilse i Storköping”!

I den här barnboken får vi följa med femåriga Edvin och hans klumpiga mormor på äventyr i vardagen. Mormor ska till tandläkaren i Storköping och tar med sig Edvin. Han tycker att det ska bli jättespännande att åka till en ny stad tillsammans. Men virrig som mormor är glömmer hon bort var de har parkerat bilen när de ska åka hem. Detta leder till lite mer äventyr än de hade räknat med från början.

Det är extra roligt för oss på Bymarken Förlag att ge ut en bok skapad av två Jönköpingsbor. Författaren Kristina Simar och illustratören Caroline Klasson har tagit fram en historia som berättas i både en underhållande text och fantastiska bilder. För den som vill läsa boken om och om igen finns det många detaljer att hitta i bilderna. Det finns alltid något nytt att upptäcka när man bläddrar i boken. Titta gärna in på Kristinas och Carolines Instagramprofiler via länkarna ovan för mer information om dem och deras skapande.

Vår första bok för barn

Det här är förlagets första utgivna bilderbok och vi är glada att äntligen kunna erbjuda våra läsare en ny barnbok. Att den dessutom handlar om en fin vänskap över generationer och på ett roligt sätt visar hur ett barnbarn och en mormor tillsammans kan upptäcka världen känns lite extra viktigt. Som familjeföretag är starka band inom familjen något som ligger oss varmt om hjärtat och att kunna förmedla den känslan till läsarna på ett så här skojigt och lättillgängligt sätt är superkul, tycker vi.

(En hemlighet som vi också kan bjuda på är att historien till stor del är baserad på en verklig händelse 😅)

Boken innehåller även diskussionsfrågor som utmanar barns problemlösningsförmåga. Frågorna är på olika nivå och passar både yngre och äldre barn.

Köp boken i bokshoppen i dag!

Denna sida använder sig av cookies. Genom att fortsätta använda sidan, accepterar du användningen av cookies.